5 praktische tips voor een snellere website

De klok tikt. Google heeft namelijk aangekondigd dat de snelheid van jouw website direct gevolgen heeft voor de posities van jouw bedrijf in Google. Vanaf juli 2018 zullen mobiele websites met een trage laadtijd lager worden gepositioneerd in de zoekresultaten van Google. Reden voor stress? Of toch niet? Vandaag geven we je een 5 praktische tips om de snelheid van jouw website vandaag nog te verbeteren. Voordat je aan de slag gaat met het verbeteren met de snelheid van jouw website is het aan te raden om een nulmeting te maken. Zo kun je bekijken wat de directe effecten zijn van onderstaande tips. Met onderstaande ‘speedtools’ breng je de snelheid van jouw website in kaart.

 1. https://tools.pingdom.com/
 2. https://testmysite.withgoogle.com/

Hoe maak ik mijn website sneller?

Jouw website wordt sneller wanneer je onderstaande tips gaat toepassen op je website.

 1. Comprimeer de afbeeldingen op je website.
 2. Schakel LazyLoad in.
 3. Schakel browser cache in
 4. Voorkom teveel externe scripts en plugins.
 5. Stop met teveel redirects

1. Comprimeer de afbeeldingen op je website.

Het moge duidelijk zijn dat afbeeldingen een stuk zwaarder zijn dan de tekst op je website. Zorg ervoor dat de afbeeldingen die jij op jouw website upload eerst gecomprimeerd worden. Je kunt dit eenvoudig dit op één van de volgende websites:


Draait je website op WordPress? Download dan de plugin TinyPNG.

Binnen 30 seconden comprimeer je een afbeeldingen van 536kb naar slechts 233kb.

Meer weten?

Wij vertellen je graag alles over onze diensten.  Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op .

Sparren met een specialist? 

2. Schakel Lazyload in.

Vraag je websitebouwer of hij Lazyload implementeert op jouw website.

Wat is Lazyload?

Lazyload is een techniek die ervoor zorgt dat niet alles direct wordt ingeladen op jouw website. Hierdoor zal de – time to first byte – van jouwe website toenemen. Met lazyload worden de ‘zware’ afbeeldingen op jouw website namelijk pas ingeladen wanneer de gebruiker de visuele content nadert. Doordat de rest van de pagina al is ingeladen, kan de afbeelding op de achtergrond sneller worden geladen.

Wat zijn goede Lazyload plugins?

Indien je net als Your Fellow gebruik maakt van een WordPress website, kun je deze plugin zelf eenvoudig installeren. Er zijn talloze Lazyload plugins. Wij raden je de volgende LazyLoad plugins van harte aan:

 • BJ Lazy Load
 • A3 Lazy Load

Wat is het effect van Lazyloading?

Onderstaand zie je een afbeelding van onze website. Links zie je de snelheid vóór het inschakelen van de Lazyload plugin. Rechts zie je het directe effect van de Lazyload plugin.

3. Schakel Browser Cache in.

Wat is een een browser cache? De browser cache is een online opslagplaats waarin data van je bezoeker wordt opgeslagen wanneer zij op je website surfen. Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld binnenkomt op de homepagina van je website wordt de website in een tijdelijke opslagplaats gestald. De bezoeker bekijkt vervolgens het aanbod op de website en keer terug naar de homepagina. Doordat de homepagina in de browser cache staat opgeslagen, kan de pagina direct weer worden ingeladen omdat de pagina al eens eerder is ingeladen. Met het inschakelen van de browser cache wordt je website dus een stuk sneller.

Wat zijn goede browser cache plugins?

Voor WordPress eigenaren is het redelijk eenvoudig om de browser cache in te schakelen. Zelfs zonder enige technische kennis kun je de snelheid van jouw website verbeteren. Dit zijn 3 populaire browser cache plugins voor WordPress:

 • WP Super Cache
 • W3 Total Cache
 • WP Rocket (premium)

 

Controleer voor het installeren of jouw Thema ‘Compatible’ is de door jouw gekozen plugin. Dit staat vaak aangegeven voordat je de plugin gaat downloaden. Heb je een custom WordPress thema? Vraag dan jouw websitebouwer om één van bovenstaande plugins te installeren

4. Vermijd externe en overbodige scripts op je website

Teveel is nooit goed. Dit geldt ook voor jouw website. Vermijd externe en overbodige script op je website. Denk tweemaal na voordat je een plugin op je website laat installeren. Wordt mijn website sneller van Google Tag Manager? Hier kunnen we kort zijn: Ja. Heb je vele externe scripts ‘hard-coded’ in je website staan? Bekijk welke scripts je kunt overhevelen naar Google Tag Manager. Google Tag Manager laadt scripts namelijk asynchroon in. Dit houdt in dat je tags worden ingeladen, terwijl ondertussen de rest van de website ‘gewoon’ geladen wordt. Met als grote voordeel dat de tags in Google Tag Manager de laadtijd en het functioneren van je website niet beïnvloeden.

5. Pas op met redirects

Redirects betekenen omleidingen. Net zoals in de gewone wereld leiden omleidingen vaak voor een langere ‘reistijd’. Alle websites die draaien op een veilige verbinding hebben al een redirect van de HTTP versie naar de HTTPS variant. 

Door hiernaast ook nog eens content te voorzien van té veel redirects kan dit leiden tot een werkelijk verkeersinfarct. Teveel omleidingen houdt niemand van, zo ook de Google bot niet. Hij heeft dan namelijk geen idee welke kant hij wordt opgestuurd. 

Zorg er dus voor dat je oude content maximaal één keer re-direct. 

Ben jij al diverse malen geswitcht van website? Dan is de kans aannemelijk dat jouw web bouwer of marketingpartij redirects heeft ingezet om de opgebouwde autoriteit te bewaren.

Scan jouw website met deze SEO-tool. Kom je er niet aan uit? Neem dan contact op met de mannen van YourFellow.

Meer weten?

Wij vertellen je graag alles over onze diensten.  Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op .

Wat is jouw
marketing uitdaging?

Vul dit formulier in en krijg vandaag nog een fellow aan de lijn!

Een greep uit onze succesverhalen

Succesvolle employer branding campagne zorgt voor een vliegende start

De ultieme beleving bij het BBQ Experience Festival 

Bracefox krijgt een organische kick-start door middel van  AI 

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren