De display- & videomarketing trends voor 2024

Videomarketing is uitgegroeid tot een van de belangrijkste aspecten om te overwegen voor je contentmarketingstrategie. Of het nu gaat om een 30-seconden advertentie, vlog of live beeldmateriaal, opgenomen video’s in je content zijn een van de meest populaire en effectieve manieren om je publiek te betrekken. De kracht van video is onmiskenbaar, en het begrijpen van de nieuwste trends in videomarketing is cruciaal om voor te blijven in 2024. We lichten ze graag toe.

1. Opkomst van live video

Live video is in 2020 enorm belangrijk geworden, toen de pandemie een einde maakte aan in-person evenementen en ervaringen. Het is uitgegroeid tot een essentiële manier voor merken om verbinding te blijven maken met consumenten, en tegenwoordig is onze kijk op wat voor soort inhoud “streambaar” is volledig veranderd.

Live video wordt gebruikt door iedereen, van influencers die producten promoten tot muzikanten die virtuele concerten geven en theatergezelschappen die volledige producties streamen. Voor contentmarketeers zou live video bovenaan de lijst van videomarketingtrends moeten staan om te volgen in 2024. Zelfs nu het leven weer normaal wordt, neemt de vraag van consumenten naar live videomateriaal niet af, integendeel, het groeit. En hoewel consumenten over het algemeen de voorkeur geven aan videomateriaal, betrekken ze zich veel meer wanneer de inhoud live is.

Op Facebook bijvoorbeeld kijken gebruikers 3 keer langer naar live video’s dan naar vooraf opgenomen video’s, en live inhoud genereert 6 keer meer interactie. Merken hebben nu de kans om betrokkenheid op te bouwen en een concurrentievoordeel te behalen door nu live video te omarmen.

2. Smartphone-productie en toegankelijkheid

De dagen zijn voorbij dat videomarketing dure apparatuur en een groot productiebudget vereiste. In feite zijn zelfs merken die zich die dingen kunnen veroorloven overgestapt op smartphones om meer relatable, authentieke inhoud te creëren. De #ShotOniPhone-campagne van Apple heeft bewezen dat videomateriaal gemaakt op een smartphone niet te onderscheiden is van wat we zien in de traditionele media. Social Media Influencers hebben ook uitgeblonken in het creëren van hoogwaardige videomateriaal met hun smartphones, zelfs beter dan doorgewinterde professionals in videomarketing. Merken realiseren zich dat dit type real-life inhoud meer resoneert bij consumenten dan opdringerige advertenties. Dus als je eraan denkt om meer videomateriaal te maken, maar je zorgen maakt dat je niet over de benodigde apparatuur beschikt, hier is je teken: alles wat je nodig hebt is een beetje inspiratie en het apparaat in je hand.

Meer weten?

Wij vertellen je graag alles over onze diensten.  Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op .

Sparren met een specialist? 

3. SEO video's

Hoewel SEO niet nieuw is, worden video’s geoptimaliseerd om zoekmachine-rankings te verbeteren. Video’s hebben 53 keer meer kans om eerste-pagina-rankings te genereren dan andere traditionele SEO-technieken. Google plaatst nu videofragmenten naast 26% van de zoekresultaten, en gebruikers klikken er vaker op wanneer ze dat doen. Om je video’s te optimaliseren voor zoekopdrachten, richt je je op relevantie, consistentie en optimalisatie van de backend. Zorg ervoor dat je video’s een duidelijk doel voor ogen hebben, maak ze relevant voor consumenten door hun vragen te beantwoorden en hen te informeren over belangrijke onderwerpen met betrekking tot je merk. Wees consistent in het regelmatig creëren van videomateriaal en publiceer het altijd op je website om het verkeer te verhogen. Vergeet belangrijke technische optimalisaties niet, zoals titeltags, trefwoorden in beschrijvingen, het kiezen van geschikte miniatuurafbeeldingen en het reageren op opmerkingen om betrokkenheid te stimuleren.

4. Vlogs voor merkverhalen

Vlogs (of videoblogs) zijn een geweldig middel voor merkverhalen, het geven van tutorials of het delen van productinformatie. Ze bieden de kans om een menselijke connectie te creëren tussen je teamleden en je publiek, je merkpersoonlijkheid te tonen en consumenten steeds weer terug te laten komen voor meer van je inhoud. Consumenten hebben gemeld dat het bekijken van een merkvideo hen heeft geholpen bij het nemen van een aankoopbeslissing. Vloggen is een effectieve, kostenefficiënte manier om je publiek te informeren over producten en diensten. Individuele makers domineren het vlogcontentgebied, maar merken moeten ook overwegen om van deze videomarketingtrend gebruik te maken om verbinding te maken met hun publiek en betrokkenheid te bevorderen.

5. Social media stories voor persoonlijkheid en connectie

Social media stories zijn een meer informele en persoonlijke manier om de persoonlijkheid van je merk te tonen en een connectie met je publiek te creëren. Ze bieden verschillende mogelijkheden voor interactieve betrokkenheid, zoals Q&A-sessies, peilingen, en door gebruikers gegenereerde inhoud. Social media stories zijn uitgegroeid tot een populaire vorm van content, en merken kunnen deze trend benutten om beelden achter de schermen te delen, productdemonstraties te geven en klantentestimonials te presenteren. Door social mediate combineren met je videomarketingstrategie, kun je je publiek betrokken houden en een authentieke en persoonlijke connectie met je gemeenschap creëren.

6. AR/VR/AI video's

Augmented Reality (AR), Virtual Reality (VR) en Artificial Intelligence (AI) hebben een tijdje bestaan, maar vinden nu hun weg in mainstream videomarketingtrends. Naarmate technologie toegankelijker wordt en consumenten steeds meer interactieve inhoud eisen, worden AR, VR en AI video’s steeds gangbaarder. Deze immersieve ervaringen worden door merken gebruikt om virtuele pas-sessies te creëren, zelf-geleide diagnostiek en interactieve educatieve content. Hoewel ze misschien niet volledig in-persoonlijke ervaringen vervangen, zijn AR, VR en AI video’s hier om te blijven als een essentiële tactiek voor videomarketeers.

7. Stille video's: vang de aandacht zonder geluid

Met de opkomst van socialemediaplatforms en mobiel browsen, bekijken veel mensen video’s zonder geluid. Als gevolg hiervan worden stille video’s steeds populairder. Deze video’s zijn ontworpen om informatie over te brengen en een verhaal te vertellen zonder te vertrouwen op audio. Met sterke visuele elementen, ondertitels en bijschriften kunnen stille video’s effectief de aandacht van kijkers trekken, zelfs in situaties waar geluid niet beschikbaar of wenselijk is. Bij het maken van videomateriaal is het overwegen van optimalisatie voor stil bekijken essentieel om maximale betrokkenheid en bereik te garanderen.

Aan de slag met display- en videomarketing in 2024?

Wil je aan de slag met display- & videomarketing in 2024. Maar weet je niet waar of hoe te beginnen? De Fellows staan voor je klaar en denken graag mee hoe en welke plaats display- & videomarketing in jouw strategie voor 2024 kan krijgen? Jouw doelstellingen realiseren, daar gaan we voor!

Meer weten?

Wij vertellen je graag alles over onze diensten.  Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op .

Wat is jouw
marketing uitdaging?

Vul dit formulier in en krijg vandaag nog een fellow aan de lijn!

Een greep uit onze succesverhalen

Groei via een sterke focus op ‘nieuwe klanten’ voor Olcay Gulsen Beauty (OGB)

Succesvolle employer branding campagne zorgt voor een vliegende start

De ultieme beleving bij het BBQ Experience Festival 

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren