Google E-E-A-T: een richtlijn voor SEO

Wanneer je aan de slag gaat met zoekmachine optimalisatie (SEO) spelen de algoritmes van Google een grote rol in het succes hiervan. Zaak dus om bij het ontwikkelen van content deze hier direct in mee te nemen. De criteria luisterden naar de afkorting E-A-T. In december 2022 voegde Google hier de E van Experience aan toe. Hoeveel waarde hecht Google aan E-E-A-T en hoe kun je E-E-A-T op een juiste manier verwerken in jouw SEO-strategie? 

Waar staat Google's E-E-A-T voor?

E-A-T is een afkorting voor de begrippen expertise, experience, authoritativeness en trustworthiness. Het zijn beoordelingscriteria van de Quality Raters Guidelines (QRG). Alleen wanneer je weinig ervaring hebt met SEO kunnen we ons voorstellen dat E-A-T onbekend terrein voor je is. 

In 2014 voegde Google deze criteria voor het eerst toe aan de richtlijnen.

Hoeveel waarde hecht Google aan E-E-A-T?

Google geeft beetje bij beetje meer inzichten in wat de zoekmachine beschouwt als kwalitatieve, hoogwaardige content. De E-E-A-T richtlijnen zorgen ervoor dat de Search Quality Raters precies weten welk type content Google als hoogwaardig ziet. 

Volgens de richtlijnen moet content:

 • Ontwikkelt zijn door een expert; 
 • De eindgebruiker verder helpen;
 • Toegevoegd zijn aan een website met autoriteit; 
 • Betrouwbaar zijn; 
 • Regelmatig worden herzien.

Your money of your life

Google hanteert de term ‘Your money of your life’. Deze term geldt voor websites die gaan over onderwerpen die zowel een positief als negatief effect hebben op geluk, de gezondheid en de financiële situatie of veiligheid van de gebruiker. Voorbeelden hiervan zijn websites in de medische wereld, financiële dienstverleners en de gezondheidszorg. Val je met jouw website in deze categorie, dan loop je een hoger risico te worden gestraft wanneer jouw content van een lage kwaliteit is.

Meer weten?

Wij vertellen je graag alles over onze diensten.  Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op .

Sparren met een specialist? 

E-E-A-T verwerken in jouw SEO-strategie

Het toepassen van E-E-A-T (Expertise, Experience, Authoritativeness, Trustworthiness) in je SEO-strategie is essentieel voor het verbeteren van de prestaties van jouw website in zoekmachines en het opbouwen van vertrouwen bij jouw doelgroep. Hier zijn enkele specifieke manieren waarop je E-E-A-T kunt verwerken in jouw SEO-strategie:

 • Creëer inhoud van hoge kwaliteit: Produceer en publiceer inhoud die deskundigheid aantoont in jouw vakgebied. Dit betekent dat de inhoud informatief, goed onderbouwd en relevant moet zijn voor jouw doelgroep. Zorg ervoor dat jouw inhoud up-to-date is en dat eventuele claims worden ondersteund door betrouwbare bronnen.
 • Gebruik autoriteitsbronnen: Versterk jouw eigen autoriteit door te linken naar en te citeren uit betrouwbare bronnen binnen jouw branche. Dit kan helpen om jouw inhoud te ondersteunen en te versterken, terwijl het ook laat zien dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen en inzichten.
 • Optimaliseer jouw auteursprofielen: Als je meerdere auteurs op jouw website hebt, zorg er dan voor dat hun profielen goed zijn geoptimaliseerd en dat hun expertise duidelijk wordt vermeld. Dit kan onder meer inhouden dat ze hun professionele achtergrond, ervaring en eventuele relevante referenties delen.
 • Investeer in linkbuilding: Bouw links op vanaf andere betrouwbare en gezaghebbende websites binnen jouw branche. Dit kan helpen om de autoriteit van jouw eigen website te vergroten en jouw posities in de zoekresultaten te verbeteren.
 • Implementeer gestructureerde gegevens: Gebruik gestructureerde gegevensmarkeringen om zoekmachines te helpen begrijpen wie je bent en wat je doet. Dit kan helpen om jouw zichtbaarheid te vergroten in rijke zoekresultaten, zoals kennisgrafieken en carrousels met beoordelingen.
 • Verzamel positieve recensies en getuigenissen: Moedig jouw klanten aan om recensies en getuigenissen achter te laten op jouw website en externe beoordelingsplatforms. Dit kan helpen om het vertrouwen van potentiële klanten te vergroten en jouw geloofwaardigheid te versterken.
 • Wees actief op sociale media: Gebruik sociale media om jouw expertise en autoriteit binnen jouw branche te demonstreren. Deel waardevolle inhoud, neem deel aan relevante gesprekken en communiceer rechtstreeks met jouw publiek om vertrouwen op te bouwen en relaties te versterken.

Door E-E-A-T principes te integreren in jouw SEO-strategie, kun je niet alleen jouw positie in zoekresultaten verbeteren, maar ook jouw merk opbouwen als een betrouwbare en gezaghebbende autoriteit binnen jouw branche.

Hulp nodig bij het voldoen aan de E-E-A-T richtlijnen?

Kortom: E-E-A-T (experience, expertise, authoritativeness en trust) zijn belangrijke criteria die Google hanteert tijdens het beoordelen van de kwaliteit van jouw content. Het voldoen aan de begrippen hierboven kan leiden tot hogere rankings in de zoekmachine van Google. Heb je hulp nodig bij het optimaliseren van je content aan de hand van de E-E-A-T richtlijnen? Daag ons gerust uit! 

Meer weten?

Wij vertellen je graag alles over onze diensten.  Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op .

Wat is jouw
marketing uitdaging?

Vul dit formulier in en krijg vandaag nog een fellow aan de lijn!

Een greep uit onze succesverhalen

Groei via een sterke focus op ‘nieuwe klanten’ voor Olcay Gulsen Beauty (OGB)

Succesvolle employer branding campagne zorgt voor een vliegende start

De ultieme beleving bij het BBQ Experience Festival 

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren