Google for Jobs, de nieuwe vacaturesite van Google

Google for Jobs is een widget van google om vacatures te laten zien waar jij naar op zoek bent. Na verschillende landen in Afrika, Zuid Amerika en Amerika is nu Europa aan de beurt. Hier is Nederland nu het negende land waar werkzoekenden vacatures kunnen vinden via deze widget. Hoe de nieuwe vacaturewidget van Google in zijn werk gaat lees je in dit artikel!

Google for Jobs Nederland

Google for Jobs is dus daadwerkelijk live in Nederland. Het internetplatform werkt samen met onder andere De Vacaturebank, Intermediair, Randstad, Tempo-Team en de Rijksoverheid. Google heeft de online vacaturebank in het leven geroepen voor mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt door de coronacrisis. Zij kunnen op deze manier gemakkelijk solliciteren op beschikbare vacatures. Dubbel voordeel dus, want er komen steeds meer werkgevers die personeel nodig hebben, terwijl het ontzettend moeilijk is om die te vinden. Zij kunnen ook Google Jobs gaan gebruiken om ook hun vacatures extra op te laten vallen.

Hoe werkt Google for Jobs?

Wanneer mensen in de zoekbalk van Google op zoek gaan naar een bepaalde vacature of een bepaald beroep, zien zij een soort van Google-shopping programma waarop verschillende banen staan die relevant zijn aan het zoekresultaat. Wanneer je locatie voorzieningen aan staat zal Google ook meteen gaan zoeken naar de dichtstbijzijnde bedrijven die voor jou geschikt zijn. Wanneer je op een zoekresultaat klikt, krijg je een uitgebreide omschrijving van de desbetreffende vacature. Wie vervolgens ook daadwerkelijk wil solliciteren wordt doorverwezen naar de vacaturepagina op de website. Hier kan de vacature worden ingevuld om vervolgens naar het betreffende bedrijf toe te sturen.

Meer weten?

Wij vertellen je graag alles over onze diensten.  Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op .

Sparren met een specialist? 

Doet iedere Nederlandse vacaturesite mee met Google for Jobs?

Niet alle vacaturesites uit Nederland doen mee. Indeed heeft aangegeven graag de concurrentie aan te willen gaan met Google for Jobs en staat als een van de weinige bureaus niet op dit nieuwe platform. Het opmerkelijke is dat zij nu adverteren via Google op het zoekwoord ‘Google for Jobs’. Zij geven ook op hun website aan dat er geen betere manier is om banen te zoeken dan via Indeed.nl. 

Ieder MKB bedrijf kan gemakkelijk een gratis vacature plaatsen bij Google-jobs als het aangesloten staat bij een partner van Google jobs, zoals de nationale vacaturebank. In Amerika is onderzoek gedaan naar het nut van Google for Jobs. Hier kwamen erg positieve resultaten uit. Het bleek dat er 15% meer sollicitanten op de sites van bedrijven kwamen en er 18% meer sollicitanten reageerde op de vacatures.

Google for Jobs implementeren

Ben je niet aangesloten bij vacaturesites en wil je zelf controle hebben over je vacature plaatsing op Google for Jobs, dan biedt Structured Data Schema een uitkomst. Voor elke vacaturepagina dien je een Structured Data schema in welke je kan maken via JobPosting. Implementeer deze vervolgens op de vacaturepagina. Daarnaast is het ook mogelijk om je logo mee te sturen, zie hieronder een voorbeeld van onze Stagevacature Online Marketing. Zo val je nog meer :). Hulp nodig? Wij helpen je graag.

Belangrijke punten Google for Jobs

Het wordt voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuw personeel essentieel om zo hoog mogelijk op Google jobs te komen en te zorgen dat de teksten van de vacature erg sterk zijn. De content van de teksten moet top zijn, de vacature moet er fris en stralend uit zien en de informatie die je de sollicitant wil geven moet helder, nuttig en relevant zijn aan de vacature. Ook helpt het natuurlijk als jouw bedrijf een mooi logo heeft bij de vacature in plaats van een simpele letter, omdat dit veel professioneler overkomt. Hiernaast moeten alle verplichte velden ingevuld te worden. Denk hierbij aan salaris, lengte van het contract, naam van het bedrijf, goede omschrijving van werkzaamheden & taken en locatie.

Belangrijke punten Google for Jobs

Stel alle vragen die je hebt over Google Jobs aan onze specialisten van YourFellow. Met onze jarenlange ervaring, expertise en kennis kunnen wij je zeker van meer informatie voorzien. Wil je dat wij jouw vacature plaatsen op Google for Jobs? Contact ons dan via onderstaand formulier!

Meer weten?

Wij vertellen je graag alles over onze diensten.  Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op .

Wat is jouw
marketing uitdaging?

Vul dit formulier in en krijg vandaag nog een fellow aan de lijn!

Een greep uit onze succesverhalen

Succesvolle employer branding campagne zorgt voor een vliegende start

De ultieme beleving bij het BBQ Experience Festival 

Bracefox krijgt een organische kick-start door middel van  AI 

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren