(Not Provided) keywords in Google: Zo krijg je ze te zien

Een doorn in het oog voor nagenoeg iedere SEO-marketeer: (Not Provided) zoekwoorden binnen Google Analytics. In dit blog leggen we je graag in een paar minuten uit hoe je deze ‘Not Provided’ keywords met een 100% gratis toepassing wél kunt inzien. Benieuwd welke puzzelstukjes je nodig hebt om deze (not provided) keywords in Google Analytics te krijgen? Lees dan snel verder hoe je Not Provided Zoekwoorden kunt achterhalen in 5 stappen.

Not Provided Keywords in Google Analytics: Van 99% naar 10% met Keyword Hero

Keyword Hero is een tool die jouw organische zoekopdrachten weer inzichtelijk gaat maken. Deze tool combineert namelijk jouw Google Analytics account met Google Search Console, waarna de tool de keywords voor jou gaat matchen.

Wanneer het matchen van de keywords is voltooid, upload de tool jouw data en dus ook jouw (not provided) keywords in een zogenaamde ‘spiegel property’.

In deze zogeheten ‘property’ zie jij voortaan de not-provided zoekwoorden in Google Analytics terug. Hieronder behandel ik de volgende stappen:

 • Hoe werkt Keyword Hero?
 • Hoe installeer ik Keyword Hero?

Hoe werkt Keyword Hero?

Keyword Hero analyseert eerst jouw huidige Google Analytics account en zoekt naar bekende patronen. Deze data zetten zij vervolgens af met data van externe bronnen. Denk hierbij aan data van o.a.:

 • Google Search Console
 • Browser Extensies
 • Bing Search API

 

Door big data, machine learning en een beetje magie met elkaar te mengen neem je definitief afscheid van not provided of not-set keywords binnen Google Analytics.

Door deze belangrijke inzichten met elkaar te combineren ontdek je nieuwe zoekwoorden en krijg je inzichtelijk welke zoekwoorden de moeite waard zijn. Dit geeft extra handvatten om belangrijke SEO pagina’s te optimaliseren.

Meer weten?

Wij vertellen je graag alles over onze diensten.  Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op .

Sparren met een specialist? 

Hoe installeer ik Keyword Hero?

De installatie van Keyword-Hero neemt ongeveer 2 minuten in beslag wanneer je een beetje bedreven met Google Analytics en Google Search Console. Het enige wat je namelijk moet doen is Keyword-Hero een ‘spiegel-property’ laten maken. Geef Keyword-Hero dus toegang tot je Analytics data.

Keyword-hero vraagt toegang tot je Google Analytics account

Nadat je deze toegang hebt gegeven, zal Keyword-Hero vragen welke property geanalyseerd moet worden. Kies een Property waar jij de meeste data in hebt staan, zodat de tool zijn werk kan gaan doen.

In 5 stappen: ‘Not provided’ keywords zichtbaar in Analytics

Stap 1: Selecteer een view

Er zal gevraagd worden om een doel te kiezen, welke je wilt meten. Je hebt de keuze uit onderstaande 3 doelen:

 • Geen doel (niet-aanbevolen)
 • E-Commerce (webshop)
 • Doel (eigen doelen)

Stap 2: Koppel Google Search Console

Daarnaast zal je ook Google Search Console moeten koppelen. Zorg ervoor dat je alle varianten selecteer. Binnen Search Console maak je namelijk vaak minimaal 4 property’s aan voor één domein.

 • Non-www versie
 • www-versie
 • http:// versie
 • https:// versie

 

In het geval van Your Fellow koppelen we bovenstaande varianten aan Keyword-Hero.

Koppel Search Console aan Keyword Hero.

Tot en met stap 2 gaat het erg snel. De volgende stap is het creëren van de spiegel weergave. Keyword Hero gaat een property aanmaken binnen Google Analytics.

Stap 3: Creëer een dubbelganger

Let op: Dit heeft géén invloed op jouw originele Google Analtyics Property.

Gratis not provided keywords in Google Analytics

Stap 4: Kies een plan

De 4e en één-na-laatste stap is het kiezen van een pricing plan. Je hebt de keuze uit 4 opties:

 • Little Hero
 • Big Hero
 • Giant Hero
 • Ultimate Hero
Met de Little Hero optie krijg je al inzichten tot wel 25 url’s per dag.

Zelf heb ik het gratis plan getest voordat we de tool hebben aangeschaft voor onze klanten. Met de gratis variant krijg je al handige inzichten en kun je bepalen of Keyword Hero een tool is die jouw organisatie of SEO team verder helpt.

Heb je een kleine website dan is de gratis variant of de big hero optie aan te raden. Webshops en Enterprises raad ik aan minimaal een Giant Hero pakket aan te schaffen.

Heb je een webshop dan raad ik sowieso aan om een kleine investering te maken, gezien de big hero transacties meeneemt in zijn data.

Keyword Hero: Handig om te weten

Stap 5: Heb geduld

Nadat je de installatie hebt voltooid zal je even geduld moeten hebben. Keyword Hero haalt namelijk jouw data slechts één maal per dag op. Om deze reden duurt het maximaal 24 uur voordat jij jouw (not provided) zoekwoorden terug gaat vinden in je Google Analtyics property.

Door de vertraging in je data kan het zijn dat je extra sessies terug gaat in deze Keyword Hero property.

Dit heeft te maken het feit dat jouw data geïmporteerd wordt vanuit verschillende bronnen. De data die jij op de eerste dag gaat zien is in werkelijkheid data van 3 dagen oud.

Toename in sessies door de vertraging in data.

Om niet in de war te raken kun je het beste de secundaire dimensie ‘Datum’ toevoegen aan je Google Analytics weergave. Op deze manier kun je wel terughalen hoe jouw website heeft gepresteerd op een dag naar keuze.

Diverse blogs online hebben het probleem dat de eerste dagen een probleem opleveren met de tracking. Waardoor data van 3 dagen wordt weergegeven in slechts 1 of 2 dagen.

Gelukkig heb je altijd nog jouw originele property met de ‘echte’ statistieken. Je kunt de Keyword Hero property het beste als naslagwerk gebruiken voor SEO zoekwoordenonderzoeken en SEO rapportages.

Extra custom dimensie in Google Analytics

Daarnaast voegt Keyword Hero een extra dimensie toe aan je Google Analytics property, namelijk: positie. Dit is de positie van je website van je website in de organische zoekresultaten.

Zie je een 1 terugkomen, dan kun je in de handen wrijven. Je domineert dan namelijk de zoekresultaten op dat betreffende keyword. Sta je op bijvoorbeeld 11, dan sta je op 1e plek van de tweede pagina.

Deze inzichten zijn erg waardevol om bijvoorbeeld de content op deze pagina te optimaliseren. Dit laag-hangende-fruit zijn quick wins voor je website.

Wat voor impact heeft Keyword Hero op je vindbaarheid?

Deze tool brengt een hoop mogelijkheden met zich mee. Zo kun je met Keyword Hero één van de belangrijkste problemen en geheimen binnen Google Analytics oplossen.

Het ontdekken van not-provided keywords brengt een hoop voordelen met zich mee.

Zo is het aan raden te filteren op keywords net buiten de top 10. Deze keywords kun je met eenvoudige on-site SEO optimalisaties binnen no-time een plekje geven op de belangrijkste plaats van Google.

Voorbeeld filtering op positie van eerder nog not provided keywors in Google Analtyics.

Is SEO écht de moeite waard?

Wanneer je bijvoorbeeld e-commerce tracking inschakelt binnen je Google Analytics account of doelwaardes instel binnen Analytics kun je voor jezelf inzichtelijk maken wat de benefits zijn van jouw SEO-werkzaamheden.

Houd rekening met het feit dat keywords op de 2e pagina van Google nagenoeg geen klikken krijgen. Onderstaand zie je een grafief met gemiddelde CTR per positie.

Zo bewijst een studie van Advanced Web Ranking dat gemiddeld 31% van de Google gebruikers doorklikt op een keyword wat op nummer 1 staat in Google.

Wanneer je doelwaarde hebt gekoppeld, kun je zelf uitrekenen wat dat keyword jou had opgebracht, wanneer je bijvoorbeeld 10x zoveel klikken had gehad.

Tot slot de voor- en nadelen van Keyword Hero op een rijtje:

Voordelen van Keyword Hero

 • Eindelijk inzichten in het geheim van Google: De not provided keywords worden inzichtelijk.
 • Relatief goedkope tool
 • Betrouwbare data (tot 99% zuiver)
 • Geen impact op je originele data
 • Kleine websites kunnen uit de voeten met een gratis plan

Nadelen van Keyword Hero

 • Vertraging in data
 • Toename in gerapporteerde sessies gedurende opstartfase

Mijn uitspraak:

Keyword Hero is jouw hulpmiddel om de ‘not provided keywords’ op een goedkope en slimme manier in Google Analytics te krijgen. De nadelen van de tool wegen niet op tegen het gigantische voordeel:

Meer data, meer inzichten én een oplossing waar we al jaren naar zochten.

Dit was mijn uitspraak en daar zult u het mee moeten doen. Je kunt je hier gratis aanmelden voor Keyword Hero.

Meer weten?

Wij vertellen je graag alles over onze diensten.  Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op .

Wat is jouw
marketing uitdaging?

Vul dit formulier in en krijg vandaag nog een fellow aan de lijn!

Een greep uit onze succesverhalen

Succesvolle employer branding campagne zorgt voor een vliegende start

De ultieme beleving bij het BBQ Experience Festival 

Bracefox krijgt een organische kick-start door middel van  AI 

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren