Terugblik: YourFellow | Back to the Future-evenement

Op 7 december vond alweer ons tweede event van dit jaar plaats, genaamd: Back to the Future! Geen vliegende auto’s en zelfstrikkende sneakers, zoals in de gelijknamige film, maar een deepdive onder leiding van onze Fellows Paul Rombouts en Maik Romme in de online marketing trends van 2024. Hoe zet je deze trends in jouw marketingstrategie in? Ook bestond het mooie programma uit twee toffe gastsprekers: Gertjan de Waal van the Addstore en Bas Tolenaars van AFC Ajax. Zij vertelden over recruitment marketing en de trends voor komende jaren en hoe je als voetbalclub blijft pionieren in het medialandschap. In deze blog kijken we terug op onze tweede event. 

Presentatie Paul & Maik
Recruitment Marketing
Presentatie AFC Ajax

Online marketing trends 2024​

Het zal niemand ontgaan zijn dat artificial intelligence (AI) een steeds grotere en technologische ontwikkeling is en wordt. De verwachting is dat AI in 2024 alleen maar verder groeit. Een groei die ook gevolgen/impact gaat hebben op het online marketing landschap. Onder andere Search, Content en video marketing gaan een grote ontwikkeling doormaken.

Natuurlijk hebben veel mensen al van AI gehoord. Maar hoe zet je AI effectief in? Een vraag die velen nog hebben. Paul en Maik van YourFellow legden dit haarfijn uit en lieten een aantal praktische voorbeelden zien. Een learning vanuit de sessie? De kwaliteit van de output vanuit een AI-tool, zoals ChatGPT, staat of valt met hoe gedetailleerd en juist je de prompt instrueert.  

Recruitment Marketing​

Gertjan de Waal, eigenaar van the Addstore nam de aanwezigen mee in de wereld van Recruitment Marketing. Het zal niemand ontgaan zijn dat er momenteel een grote krapte op de arbeidsmarkt is en dat het vinden van geschikt personeel een opgave is waar veel bedrijven mee kampen. Een vacature op de eigen website plaatsen is allang niet meer voldoende. De krapte op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat recruitment marketing steeds belangrijker wordt. 

De demografische gegevens laten zien dat we de komende jaren met vergrijzing te maken krijgen en dat bedrijven als gevolg hiervan talenten bij elkaar wegkapen. De focus gaat de komende jaren dus vooral liggen op het behouden en ontwikkelen van het huidige personeel. Hoe doe je dit? Hoe zorg je ervoor dat je opvalt als werkgever in het geweld van de arbeidsmarkt? Wat zijn de trends voor 2024? Gertjan gaf antwoord op deze vragen en meer.  

Een learning die we graag met je delen, is dat authenticiteit een trend is die de afgelopen jaren al is ingezet en zich nog verder zal manifesteren. Zet dus je eigen medewerkers als ambassadeur in op de verschillende kanalen. Laat recruitment niet alleen iets zijn van HR, maar betrek communicatie en andere afdelingen binnen jouw bedrijf. Zet iedere medewerker in als recruiter!

Pionieren in medialandschap​

De tweede gastspreker was Bas Tolenaars, Social Media Specialist bij AFC Ajax. Afgelopen jaren gooide Ajax niet alleen sportief gezien hoge ogen in Europa. Ook werd de voetbalclub door andere clubs gezien als een pionier op marketinggebied. Van 4 miljoen volgers in 2017 is de Amsterdamse club inmiddels gegroeid naar 25.1 miljoen volgers verspreid over de verschillende kanalen. 

Bas liet zien hoe de groei tot stand is gekomen en hoe de social media van Ajax door de jaren heen is veranderd. De hoofddoelstelling waaraan hij dagelijks met het mediateam hard werkt, is het creëren van unieke content met als doel maximaal bereik, impact en (indirecte) inkomsten te realiseren. Daarnaast moet elke campagne, uiting of format altijd aansluiten bij de Ajax filosofie. 

Hoe doen ze dat? Door out-of-the-box te denken. Wat als je als het geld van de wereld had? Wat als het over 100 jaar plaats zou vinden? Wat als Johan Cruijff het zou moeten bedenken? Verschillende vragen die de media-afdeling zichzelf stelt tijdens het bedenken van een nieuwe campagne. 

Presentatie Ajax

Een event van YourFellow bijwonen?

Jaarlijks organiseren we verschillende kennisevenementen. Wil je een keer een van onze evenementen bijwonen, dan ben je van harte welkom! Houd onze kanalen in de gaten, want hierop kondigen we onze evenementen altijd tijdig aan. 

Meer weten?

Wij vertellen je graag alles over onze diensten.  Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op .

Sfeerimpressie

Wat is jouw
marketing uitdaging?

Vul dit formulier in en krijg vandaag nog een fellow aan de lijn!

Hidden
Hidden
Waar kan YourFellow mee helpen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een greep uit onze succesverhalen

Groei via een sterke focus op ‘nieuwe klanten’ voor Olcay Gulsen Beauty (OGB)

Succesvolle employer branding campagne zorgt voor een vliegende start

De ultieme beleving bij het BBQ Experience Festival 

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren