Bracefox krijgt een organische kick-start door middel van AI

Hoe zorg je ervoor dat je als digital marketing consultant op een veilige manier kunt experimenteren, testen en leren binnen de wereld van online marketing? Een eigen webshop is hierin de ideale speeltuin. Bracefox is opgericht door mede-oprichter van YourFellow, Paul Rombouts en biedt consultants van YourFellow de mogelijkheid ‘veilig’ te experimenteren en positieve cases te implementeren bij hun klanten.

950% groei in organische traffic

350% groei in organische transacties

Gigantisch budget bespaard door AI

Creativiteit & SEO impact via AI

Over Bracefox

Bracefox is een webshop, waarin een ruim aanbod betaalbare premium braces beschikbaar is. Braces voor de bovenrug, knie, elleboog en schouder, die ondersteuning bieden tijdens blessures.

Afhankelijkheid Google Ads afbouwen

Bedrijven gaan steeds bewuster met hun kosten om. Een gezonde marge is belangrijker dan ooit. In het geval van Bracefox bleek Google ads vooral interessant als kanaal, indien er een onrealistisch hoge conversie is. Daarom ging YourFellow aan de slag om minder afhankelijk te worden van dit kanaal. Met behulp van ChatGPT hebben we mens & machine optimaal laten samenwerken voor een verbluffend resultaat.

"In een eerdere fase hebben we volop geadverteerd binnen Google Ads. Deze data is achteraf van onschatbare waarde gebleken!"

Paul Rombouts
Partner

Performance SEO

De data vanuit Google ads hebben we geëxporteerd en gecombineerd met de inzichten van Google Search Console. Op basis van een geavanceerd template hebben we per zoekterm relevante metrics in kaart gebracht en een shortlist gemaakt waar we op willen scoren. Dit zijn termen waarbij niet enkel op traffic gestuurd wordt, maar dus ook op conversie(waarde) en marge. 

Mens & machine werken samen

Vervolgens is de stap richting AI gezet. We hebben zelf SEO prompts geschreven die rekening houden met creativiteit, de juiste tone of voice, maar dus ook de correcte SEO structuur. Prompts zijn instructies die we aan een AI-systeem geven om specifieke output te realisren. Door deze prompts wisten we een schaalbare oplossing te creëren die wel een hoge kwaliteit waarborgt. Vervolgens hebben we dit gecombineerd met de data inzichten die we reeds opgedaan hebben.

Sparren met onze specialisten?

Duizenden euro's bespaard door inzet ChatGPT

De resultaten liegen er niet om. Op organisch vlak zagen we een groei van 950% in traffic en 350% in organische transacties. Tegelijkertijd kon Google ads afgeschaald worden wat tot een kostenbesparing geleid heeft van ruim 60%, zonder dat er ingeleverd is op omzet. In Google Ads werd er daarna enkel nog geadverteerd op termen die een gezonde ROI opleverde. Dit gaf een flinke impuls aan de bedrijfsmarge. Buiten het feit dat er flink bespaard werd op advertentiekosten is er op deze manier veel geld bespaard doordat geen voltallig team aan copywriters aan de slag ging.

Deze werkwijze werd vervolgens ook gebruikt voor de marketplace Bol.com. Ook hiermee groeide het aantal orders fors via dit platform. 

Bovendien werd de klantenserivce op een positieve manier ook gevoed met de input van ChatGPT. Het aantal mailtjes en telefoontjes is daarmee gehalveerd waardoor deze tijd weer ingezet kan worden voor andere initatieven.

chat ai iphone1 (1)

Wat is jouw
marketing uitdaging?

Vul dit formulier in en krijg vandaag nog een fellow aan de lijn!

Een greep uit onze succesverhalen

Succesvolle employer branding campagne zorgt voor een vliegende start

De ultieme beleving bij het BBQ Experience Festival 

Bracefox krijgt een organische kick-start door middel van  AI 

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren