Banner advertising

In de digitale wereld van vandaag de dag is zichtbaarheid cruciaal om je een merk, product of dienst te laten opvallen. Banner advertising is een effectieve manier om online aanwezig te zijn en je doelgroep te bereiken met visuele, aantrekkelijke advertenties. Of het nu gaat over statistische afbeeldingen, geanimeerde banners of interactieve HTML5-banners, banners bieden flexibiliteit en kracht om je marketingboodschap over te brengen op verschillende kanalen/platformen binnen het Google Display Netwerk. Bij YourFellow ben je aan het juiste adres voor professionele en doeltreffende banners die de aandacht van jouw doelgroep trekken. 

CopyrightPetervanGeest-YourFellow20220520_83A0461
CopyrightPetervanGeest-YourFellow20220520_83A0216
CopyrightPetervanGeest-YourFellow20220520_83A0266

Wat zijn display banners?

Display banners zijn visuele, online advertenties die op verschillende platformen getoond kunnen worden. De banners kunnen afbeeldingen, tekst en animatie bevatten en zijn bedoeld om de aandacht te trekken. Display banners zijn beschikbaar in verschillende formaten  

2 redenen om aan de slag te gaan met display advertising?

Display banners worden veelal voor twee verschillende redenen ingezet:

  1. Banners advertising zijn door de verhoogde zichtbaarheid ideaal voor het vergroten van je bereik. Wist je dat het Google Display Netwerk het mogelijk maakt om meer dan 90% van alle internetgebruikers wereldwijd te bereiken. Je kunt hierbij zelf instellen welke targeting je wilt hanteren om de juiste doelgroep te bereiken.  
  2. Een van de bekendste vormen van targeting binnen het online marketing landschap is remarketing. Banner advertsing wordt vaak ingezet om de doelgroep te remarketen. Mensen die de website al eerder bezocht hebben, krijgen nogmaals banners getoond van de website, een specifiek product of dienstverlening.

Diensten

Verschillende diensten zetten wij in om naamsbekendheid onder de doelgroep te verhogen:

Sparren met een banner advertising-expert? 

De voordelen van display banners:

Kies je voor display-, IAB- of HTML5-banners?

Een van de keuzes die je moet maken wanneer je met banner advertising aan de slag wilt, is welk type banner je wilt inzetten. Er zijn drie varianten, te weten: display banners, IAB banners en HTML5-banners. Display banners zijn de standaard beeldadvertenties die je op de websites ziet. Deze banners kunnen zowel statisch of geanimeerd zijn en zijn ontworpen om de aandacht van de gebruiker te trekken en klikken te generen. Daarnaast heb je de zogenoemde IAB banners. Deze banners voldoen aan de normen van het Interactive Advertising Bureau (IAB) en omvatten verschillende maten en formaten, zoals leaderbord, skyscraper, etc. Hierover later meer. Als laatste zijn er de HTML5-banners. Zoals de naam al doet vermoeden, gebruiken deze banners HTML5-technolohie, waardoor ze niet alleen dynamischer, maar ook interactiever zijn. Deze banners kunnen complexe animaties, video’s en interactieve elementen bevatten.

De meest gebruikte bannerformaten voor display advertising

Leaderbord (728x90 pixels)

Dit formaat is zeer geschikt voor plaatsing bovenaan of onderaan een webpagina. Het biedt voldoende ruimte voor duidelijke en aantrekkelijke boodschappen.

Dit is een van de meest populaire formaten vanwege zijn veelzijdigheid. Het kan worden geplaatst binnen de inhoud van een artikel of aan de zijkanten van een webpagina.

Deze verticale banner is ideaal voor plaatsing langs de zijkant van een webpagina. Het trekt de aandacht van gebruikers die scrollen door de pagina.

Dit formaat lijkt op de medium rectangle, maar biedt iets meer ruimte. Het wordt vaak gebruikt binnen de hoofdinhoud van een webpagina.

Deze grote banner biedt veel ruimte voor creatieve en gedetailleerde advertenties. Het formaat trekt veel aandacht door zijn grootte.

Speciaal ontworpen voor mobiele apparaten, is dit formaat perfect voor de weergave op kleine schermen zonder de gebruikerservaring te verstoren.

Dit grote en opvallende formaat wordt meestal bovenaan de pagina geplaatst en is zeer effectief voor merkcampagnes die maximale zichtbaarheid vereisen.

Dit vierkante formaat kan op verschillende plaatsen binnen een webpagina worden ingezet en is flexibel in gebruik.

Nog een variant van de skyscraper, deze bredere versie biedt nog meer ruimte voor je boodschap en valt goed op langs de zijkant van webpagina’s.

Wat is jouw
marketing uitdaging?

Vul dit formulier in en krijg vandaag nog een fellow aan de lijn!

Een greep uit onze succesverhalen

Groei via een sterke focus op ‘nieuwe klanten’ voor Olcay Gulsen Beauty (OGB)

Succesvolle employer branding campagne zorgt voor een vliegende start

De ultieme beleving bij het BBQ Experience Festival 

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren