Youtube advertising

In een wereld waar visuele content heer en meester is, staat YouTube aan de top als het grootste digitale videoplatform ter wereld. Met meer dan twee miljard gebruikers wereldwijd en meer dan 9 miljoen Nederlandse gebruikers, biedt YouTube een podium voor bedrijven die hun boodschap willen verspreiden onder een breed publiek. Het is dus niet voor niets dat YouTube, na het ‘normale’ zoekmachine adverteren, de grootste inkomstenbron is van Alphabet (Google). Maar wat maakt adverteren op YouTube zo uniek als marketing tool? Het antwoord ligt in de kracht van slimme targeting gecombineerd met de juiste content.

CopyrightPetervanGeest-YourFellow20220520_83A0461
CopyrightPetervanGeest-YourFellow20220520_83A0216
CopyrightPetervanGeest-YourFellow20220520_83A0266

Waarom adverteren op Youtube?

Of het nu gaat om mensen die op zoek zijn naar inspiratievideo’s voor nieuwe kookrecepten, instructievideo’s voor het wisselen van een autoband of vlogs willen kijken voor een buitenlandse reis, YouTube heeft voor iedereen het juiste aanbod. Het unieke aan YouTube is dan ook de diversiteit van het platform en de gebruikers die variëren in leeftijd, interesses en locatie. Dankzij deze diversiteit heb jij als onderneming de kans om iedere soort gebruiker aan te spreken.

Omdat de diversiteit in gebruikers zo ontzettend groot is, helpen wij je graag verder met het bereiken van de juiste doelgroep. Dit doen we onder andere door het inzetten van slimme targeting mogelijkheden.

De juiste doelgroep bereiken op Youtube

YouTube stelt adverteerders in staat om slimme targeting toe te passen door gebruik te maken van geavanceerde algoritmes en een breed scala aan targetingopties. Hierbij kun je kiezen uit targeting op basis van demografische eigenschappen, specifieke interesses of intenties. Een aantal veel gekozen opties zijn:

Demografische gegevens

Denk hierbij aan leeftijd, geslacht of het gezamenlijk inkomen. Ook kun je ervoor kiezen om een groep mensen met een gedeelde eigenschap te bereiken, zoals nieuwe huiseigenaren of ouders met jonge kinderen.

Dit zijn doelgroepen met een gedeelde passie, gewoonte of interesse. Denk hierbij aan affiniteitsgroepen als autoliefhebbers, mensen die veel films kijken of sportfanaten. Deze kun je ook weer dieper segmenteren. Je kunt je bijvoorbeeld richten op liefhebbers van een specifiek automerk, filmgenre of sport.

Bij in-market doelgroepen bereik je gebruikers op basis van hun (recente) koopintentie. Deze mensen zitten dus al dieper in de salesfunnel en zijn al aan het overwegen om een specifieke aankoop te doen.

De traditionele manier van targeten op zoekwoorden is ook voor YouTube adverteren mogelijk. Je video advertenties worden dan weergeven op basis van woorden of zinnen, die verband houden met een YouTube-video of kanaal waarin je publiek geïnteresseerd is.

Met topic targeting bereik je een breed scala aan YouTube video’s en kanalen die gerelateerd zijn aan specifieke onderwerpen. Wanneer je je bijvoorbeeld richt op ‘automotive’, wordt je advertentie weergegeven op YouTube aan mensen die video’s over auto’s bekijken.

Ook is het mogelijk om mensen te bereiken die eerder interactie hebben gehad met je bedrijf. Denk hierbij aan mensen die je website hebben bezocht of gebruikers op basis van bestaande klantenlijsten. Het is ook mogelijk om van deze groepen een vergelijkbare doelgroep te maken.

Diensten

Verschillende diensten binnen video marketing zetten wij in om de doelgroep op het juiste moment met de juiste, gepersonaliseerde content te bereiken.

Sparren met een marketing automation-expert? 

Welke verschillende Youtube advertenties zijn er?

YouTube biedt diverse advertentiemogelijkheden die bedrijven in staat stellen effectief met hun doelgroep te communiceren. Elk format biedt unieke voordelen voor het bereiken en activeren van specifieke doelgroepen. Onderstaand vind je de meest voorkomende YouTube ads.

InStream video's die kunnen worden overgeslagen

Dit type advertentie kan worden overgeslagen na 5 seconden en wordt afgespeeld vóór, tijdens of na een YouTube video. Als adverteerder betaal je voor een TrueView-advertentie alleen wanneer kijkers actief betrokken zijn bij je advertentie. 

Deze advertenties zetten wij in bij campagnedoelen als verkopen, leads, websiteverkeer of bekendheid en overweging.

Instream video's die niet kunnen worden overgeslagen

Deze YouTube ads duren 15-30 seconden en kunnen niet worden overgeslagen door de gebruiker. Ook deze advertenties worden afgespeeld vóór, tijdens of na een video. De InStream ads gebruiken doel-CPM-biedingen, dus je betaalt op basis van het aantal vertoningen.

InStream video’s van dit type zijn geschikt voor de bekendheids- en overwegingsfase.

Bumpervideo's

Bumpervideo’s zijn video’s van 6 seconden die niet overgeslagen kunnen worden. Deze variant is bedoeld om de merkboodschap snel en beknopt over te brengen aan een groot publiek. Net als de eerder genoemde advertentie betaal je op basis van vertoningen (CPM) en worden deze video’s het ingezet voor de bekendheid en overwegingsfase. 

Aan de slag met Youtube op basis van jouw doelstelling

Het is cruciaal om jouw contentstrategie aan te sluiten op de doelstellingen die je hebt. Dit geldt niet alleen voor YouTube advertising, maar ook bijvoorbeeld voor display advertising. Afhankelijk van je doelstelling kies je met welke video je deze doelstelling kunt realiseren. Wil je bijvoorbeeld werken aan een grotere naamsbekendheid, of meer conversies? Op basis van deze doelstelling kun je gericht gaan targeten en jouw doelgroep op de juiste manier benaderen.

Wat is jouw
marketing uitdaging?

Vul dit formulier in en krijg vandaag nog een fellow aan de lijn!

Een greep uit onze succesverhalen

Succesvolle employer branding campagne zorgt voor een vliegende start

De ultieme beleving bij het BBQ Experience Festival 

Bracefox krijgt een organische kick-start door middel van  AI 

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren