Google Shopping

Wil je jouw producten bovenaan in Google zichtbaar hebben, dat kan met Google Shopping. Bij YourFellow helpen we verschillende opdrachtgevers, zoals Olcay Gulsen Beauty, BBQ Experience Center, Aurélien en Equalité dagelijks groeien met behulp van Google Shopping. Onze digital marketing consultants zijn gecertificeerd, worden door Google regelmatig uitgenodigd voor sessies en krijgen als eerste toegang tot nieuwe functies (Beta). Bovendien zijn we Google PartnerLees hieronder verder hoe we data & technologie inzetten voor maximaal resultaat.

CopyrightPetervanGeest-YourFellow20220520_83A0461
YourFellow_kantoor
CopyrightPetervanGeest-YourFellow20220520_83A0266

Waarom adverteren in Google Shopping?

Met advertenties op Google Shopping ben je precies daar zichtbaar waar potentiële klanten naar jouw producten zoeken. We tonen relevante advertenties op het perfecte moment, waardoor Google Shopping een van de belangrijkste schakels van je marketingstrategie wordt.

Bij YourFellow creëren we geavanceerde campagnes door niet alleen gebruik te maken van jouw eigen data, maar ook van de data van je concurrenten. We passen geavanceerde technieken toe om ervoor te zorgen dat de juiste producten op het juiste moment voor de juiste prijs worden getoond, waardoor elke klik telt.

Slimme Google Shopping campagnes

Bij YourFellow passen we de Google Ads bucketing strategie toe om je productassortiment en campagnes effectief in te delen in specifieke ‘buckets’. Meestal verdelen we deze in vier categorieën: Leaders, Bleaders, Potentials en Zombies. Deze methode stelt ons in staat om je budget strategisch te verdelen en tactisch in te zetten op de plekken waar de meeste omzet gegenereerd wordt.

Door je assortiment op deze manier te segmenteren en te combineren met onze feed-optimalisatietool Channable, passen we de biedingen binnen je campagnes nauwkeurig aan. Deze gerichte aanpassing zorgt ervoor dat je advertentie-uitgaven zo efficiënt mogelijk zijn, wat leidt tot een gezonde Return On Ad Spend (ROAS) of Profit On Ad Spend (POAS), afhankelijk van of de focus ligt op groei in omzet of directe winstmaximalisatie.

Diensten

Verschillende diensten binnen zoekmachine adverteren zetten wij in om jouw producten of diensten te promoten via Bing of Google.

Sparren met een Google Ads-expert? 

Hoe werkt deze Google Shopping strategie precies?

Door jouw verkoopgegevens te koppelen aan data van Google Ads, kunnen we automatisch producten toewijzen aan de juiste campagnes. We gebruiken slimme regels met behulp van Channable om te bepalen welke strategie het beste past bij elk product. Dit betekent dat we alles efficiënter beheren en zorgen dat de juiste producten altijd op het juiste moment gepromoot worden.

Leaders

Leaders zijn producten die zowel een bovengemiddeld aantal klikken als een bovengemiddelde Return On Ad Spend (ROAS) behalen. Deze artikelen zijn de krachtpatsers van je assortiment. Ze tonen aan dat er zowel vraag als rendabiliteit is. De strategie voor Leaders is om hun prestaties te benutten door de zichtbaarheid te vergroten. 

Bleaders

Bleaders ontvangen een bovengemiddeld aantal klikken, maar de ROAS blijft onder de gestelde doelen. Deze producten trekken veel verkeer, maar converteren niet efficiënt genoeg naar verkoop. We minmaliseren de kosten en zorgen ervoor dat deze producten worden uitgesloten of beter gaan renderen.

Potentials

Potentials zijn producten met een ondergemiddeld aantal klikken, maar met een ROAS die boven het doel ligt. Deze producten hebben potentieel voor groei en kunnen met de juiste aandacht uitgroeien tot Leaders. De strategie voor potentials omvat het verhogen van de klikfrequentie door de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van de advertenties te vergroten.

Zombies

Zombies zijn producten met een ondergemiddeld aantal klikken. Door deze producten de aandacht te geven die ze (mogelijk) verdienen, zorgen we voor een verbeterde zichtbaarheid van je assortiment.

YourFellow is Google Partner

YourFellow is Google (en Microsoft) advertising partner. Onze consultants zijn gespecialiseerd in alle onderdelen van Google Ads: Zoeken, Display, Mobiel, Video en Shopping. Google Partner word (en blijf) je niet zomaar. Onze consultants leggen jaarlijks verschillende examens af. 

Als Google en Microsoft advertising Partner profiteren wij van diverse voordelen, zoals trainingen, inzichten, toegang en support. Hierdoor kunnen we onze opdrachtgevers nog beter van dienst zijn.Wat is jouw
marketing uitdaging?

Vul dit formulier in en krijg vandaag nog een fellow aan de lijn!

Hidden
Hidden
Waar kan YourFellow mee helpen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een greep uit onze succesverhalen

Succesvolle employer branding campagne zorgt voor een vliegende start

De ultieme beleving bij het BBQ Experience Festival 

Bracefox krijgt een organische kick-start door middel van  AI 

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren