Linkbuilding

In de competitieve wereld van online marketing draait alles om zichtbaarheid en het aantrekken van relevante bezoekers naar je website. Een effectieve manier om je online aanwezigheid te vergroten en je rangschikking in zoekmachines te verbeteren, is door middel van linkbuilding. Als je op zoek bent naar een betrouwbare partner die je kan helpen bij het versterken van je linkprofiel en het behalen van duurzame en positieve resultaten, dan ben je bij online marketingbureau YourFellow aan het juiste adres. Wij zorgen voor een ideale linkbuilding strategie.

CopyrightPetervanGeest-YourFellow20220520_83A0461
CopyrightPetervanGeest-YourFellow20220520_83A0216
CopyrightPetervanGeest-YourFellow20220520_83A0266

Wat is linkbuilding?

Wat is linkbuilding precies? Linkbuilding verwijst naar het proces van het verkrijgen van kwalitatieve en relevante externe links naar je website. Zoekmachines beschouwen links als stemmen van vertrouwen en autoriteit. Met andere woorden, hoe meer kwalitatieve links je hebt, des te hoger je website kan ranken in de zoekresultaten. Het draait niet alleen om de kwantiteit, maar vooral om de kwaliteit van de links die naar je website verwijzen. Linkbuilding uitbesteden is zeker een goed plan wanneer de techniek en content optimaal ingericht zijn. Het kan namelijk net het laatste zetje geven richting de topposities in de zoekmachine.  

Interne- en externe linkbuilding

Binnen linkbuilding is een onderscheid te maken in interne- en externe linkbuilding. Hebben we het over interne linkbuilding, dan worden hier uitsluitend de links tussen bepaalde pagina’s in een website mee bedoeld. Intern linkbuilding zorgt ervoor dat de zoekmachine jouw website beter kan indexeren. Het wordt voor bijvoorbeeld Google duidelijk hoe de structuur van de website zich verhoudt en welke pagina’s het belangrijkste zijn. 

Hiernaast heb je externe linkbuilding. Hierbij verwijst een andere website naar jouw domein. Het zijn vooral waardevolle backlinks wanneer er ook daadwerkelijk waardevolle content op deze website staat. Een effectieve linkbuilding strategie opzetten is niet makkelijk. Zo moet bij externe linkbuilding de kwalitatieve backlink verwijzen naar een website met een natuurlijk linkprofiel. Hiernaast moet het een website zijn met relevante content en een kwalitatief backlinkprofiel.

Waarom linkbuilding belangrijk is voor jouw online succes:

  1. Verbeterde zoekmachine rankings: Zoekmachines beschouwen links als een belangrijke factor bij het bepalen van de rangschikking van een website. Kwalitatieve links kunnen je helpen om hoger te ranken in de zoekresultaten, waardoor je meer zichtbaarheid krijgt en meer organisch verkeer aantrekt.

  2. Verhoogde autoriteit en geloofwaardigheid: Kwalitatieve links fungeren als aanbevelingen van andere websites, wat de geloofwaardigheid en autoriteit van jouw website versterkt. Dit kan potentiële klanten helpen om vertrouwen te krijgen in jouw merk en jouw producten of diensten.

  3. Meer gerichte verkeersbronnen: Het verkrijgen van links van relevante en gerelateerde websites betekent dat het verkeer dat naar jouw site wordt geleid, ook meer geneigd is om geïnteresseerd te zijn in wat jij te bieden hebt. Dit kan leiden tot hogere conversieratio’s en meer waardevolle klanten.

Diensten

Naast linkbuilding zetten wij verschillende andere diensten in om de organische vindbaarheid van jouw website te verhogen.  

linkbuilding

Versterken van jouw linkprofiel

Bij YourFellow begrijpen we dat linkbuilding een complex proces is dat zorgvuldige planning en uitvoering vereist. Ons ervaren team van digital marketing consultants neemt de volgende stappen om jouw linkprofiel te versterken en duurzame resultaten te behalen. Hierbij werken we met de beste programma’s en een unieke linkbuilding werkwijze waardoor jouw onderneming daadwerkelijk baat heeft bij iedere linkbuilding campagne.

  1. Strategische planning: We beginnen met een grondige analyse van jouw website en branche om een linkbuildingstrategie op maat te ontwikkelen. We identificeren relevante doelgroepen, bepalen geschikte linkbuildingtechnieken en focuszoekwoorden en stellen realistische doelstellingen vast.

  2. Kwalitatieve linkacquisitie: We streven ernaar om kwalitatieve links te verkrijgen van betrouwbare en relevante websites. Dit omvat het benaderen van relevante websites, het creëren van waardevolle inhoud die linkwaardig is en het gebruik van verschillende tactieken zoals gastbloggen, resource linkbuilding en het opbouwen van relaties. Wij werken samen met een uniek linkbuilding platform, waardoor het aantal kwalitatieve verwijzende domeinen gegarandeerd wordt.

  3. Monitoring en rapportage: We houden de voortgang van jouw linkbuildingcampagne nauwlettend in de gaten en leveren regelmatige rapportages over de verkregen links, de prestaties van je website en de verbeteringen in zoekmachine rankings. Op basis van deze gegevens optimaliseren we continu onze strategieën om de beste resultaten te behalen.

Sparren met een SEO-expert? 

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van elke succesvolle online marketingstrategie. Het versterken van je linkprofiel met kwalitatieve en relevante links kan leiden tot verbeterde zoekmachine rankings, verhoogde autoriteit en geloofwaardigheid, evenals gericht verkeer naar je website halen. Bij YourFellow begrijpen we de complexiteit van linkbuilding en hebben we de expertise in huis om jouw linkprofiel te versterken en duurzame resultaten te behalen. Naast linkbuilding helpen we je ook graag met andere online marketingwerkzaamheden als zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren of conversie optimalisatie. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen om jouw online succes te vergroten.

Wat is jouw
marketing uitdaging?

Vul dit formulier in en krijg vandaag nog een fellow aan de lijn!

Hidden
Hidden
Waar kan YourFellow mee helpen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een greep uit onze succesverhalen

Groei via een sterke focus op ‘nieuwe klanten’ voor Olcay Gulsen Beauty (OGB)

Succesvolle employer branding campagne zorgt voor een vliegende start

De ultieme beleving bij het BBQ Experience Festival 

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren