Migratie

Wanneer je een nieuwe website krijgt, dan zal je ervaren dat dit een complex en tijdrovend proces is. Samengevat zijn de volgende situaties het geval: de huidige website wordt verplaatst naar een nieuw domein, hosting provider of platform. Het gebeurt hierbij regelmatig dat de migratie van de huidige website over het hoofd wordt gezien. Wist je dat een site die niet wordt gemigreerd, grote gevolgen kan hebben voor de rankings in de zoekmachine en het verkeer? YourFellow helpt jou graag met het soepel laten verlopen van jouw website migratie. 

CopyrightPetervanGeest-YourFellow20220520_83A0461
CopyrightPetervanGeest-YourFellow20220520_83A0216
CopyrightPetervanGeest-YourFellow20220520_83A0266

Redenen van een website migratie?

We hebben in de inleiding al kort enkele redenen aangestipt voor een website migratie. We gaan hier graag nog dieper op in. Een van de redenen zou kunnen zijn dat de huidige software waarop de website ‘draait’ verouderd is en niet meer wordt ondersteund. Dit was een reden waarom Nikoi haar website moest migreren. Hierover lees je meer in onze case: Nikoi ervaart het belang van een website migratie. Naast een update van de software kan een overstap naar een ander CMS een reden zijn. Hieronder zetten we graag de andere redenen voor een website migratie op een rij:

Waarom een website migratie zo belangrijk is?

Is een van de bovenstaande redenen voor jou van toepassing, dan is een website migratie aan te raden. Vindt er bijvoorbeeld een aanpassingen in de structuur plaats, dan is de kans groot dat de url’s ook veranderen. De oude url’s hebben veel tijd, geld en energie gekost. Eeuwig zonde dus om de waarde van deze url’s niet over te nemen in de nieuwe structuur. Toch zijn er bedrijven die de waarde van de oude site niet meenemen en live gaan zonder gedegen migratie. Wij helpen jou graag met migreren. Om je een goed beeld te geven, hebben we een kort stappenplan uiteengezet.

Diensten

Verschillende diensten binnen een website migratie zetten wij in om de migratie zo goed mogelijk te laten verlopen.

Sparren met een migratie-expert?

Stappenplan van een migratie:

Het succes van de migratie wordt mede bepaald door de zorgvuldigheid van het migratie stappenplan. Het verhuizen van jouw huidige website gebeurt dan ook altijd in verschillende fasen. Bij YourFellow hanteren we er 7. Hierbij is stap 1 de nulmeting, waardoor we kunnen toetsen of de migratie succesvol is verlopen. Een vervolgstap is om alle huidige en nieuwe url’s inzichtelijk te maken en deze met elkaar gaan ‘mappen’. We maken even een sprongetje naar de laatste stap, waarin we de website na livegang monitoren. Hierbij kan worden gedacht aan de posities, het verkeer en de url’s.

Het effect van een goede migratie

Het grootste risico bij een migratie is het verliezen van goede posities in de zoekmachine, een drop in het gratis verkeer en uiteindelijk een daling in de omzet of aantal leads. Natuurlijk is dit geen reden om niet te kunnen of moeten migreren. Een migratie kan je namelijk ook heel veel brengen, zoals betere posities in de zoekmachine en een stijging in het verkeer. 

Wat is jouw
marketing uitdaging?

Vul dit formulier in en krijg vandaag nog een fellow aan de lijn!

Een greep uit onze succesverhalen

Groei via een sterke focus op ‘nieuwe klanten’ voor Olcay Gulsen Beauty (OGB)

Succesvolle employer branding campagne zorgt voor een vliegende start

De ultieme beleving bij het BBQ Experience Festival 

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren

Wij zijn Yourfellow,
jouw digitale groei
start hier

Noordhaven 50
4761 DB Zevenbergen
Parkeren